Att tänka på vid val av nya möbler

Att skaffa en ny möbel till ett rum kan vara både spännande och besvärligt. Och även om det inte finns ett enda sätt att hitta rätt möbel till rummet, finns det åtminstone några saker du kan tänka på för att hjälpa dig att komma fram till ett bra beslut.

Byta ut eller lägga till?

Beroende på om du planerar att byta ut en möbel eller lägga till en ytterligare får du ju några saker att utgå från. Om du ska byta ut en möbel gäller det att tänka på hur stor den nya ska vara. Kan du exempelvis få plats med en större soffa eller kräver det att du även möblerar om? Hur skulle det se ut om du bytte till en mindre? Får du då tillräckligt med utrymme för fler möbler runtomkring? Kan du lägga till en möbel utan att påverka balansen i rummet?

Hur iögonfallande kan den vara?

När du inreder ett rum har du säkert en del möbler eller inredningsdetaljer du finner vara extra speciell och gärna vill lyfta fram mer. Men börjar du ha får många sådana objekt i ett rum kan du göra var och en mindre speciell. Om du däremot söker efter ett sådant objekt gäller det ju att veta var du kan börja leta. Du kan ofta få bättre lycka i butiker utanför de största möbelkedjorna, som till exempel My Home My Way.

Vilka färger kommer passa in?

Färgen är något du alltid måste hålla i åtanke när du köper nytt. Alla färger fungerar ju trots allt inte lika bra tillsammans. Tänk speciellt på vad som kommer att komma precis runtomkring och hur väl de färgerna fungerar med varandra. Hemnet har en riktigt bra artikel om accentfärger där du kan lära dig mer om hur färger påverkar varandra.