Bra att tänka på vid flytt

shutterstock_169121279

Att flytta kan vara en stressig tid då mycket ska göras under förhållande vis kort tid. Här kommer ett antal tips på saker man bör tänka på när det blir dags att flytta.

Först och främst är det flera som måste kontaktas vid en flytt, börja med försäkringsbolaget för hemmet och se till att få försäkringen flyttad till den nya adressen. Om man flyttar ihop med någon man inte bott med tidigare måste man meddela att man nu är två i hushållet och att båda ingår hädanefter i försäkringen.

Innan man är utflyttad ska man även ringa sitt elnätsbolag och göra vad man kallar en utflyttningsanmälan så att elnätsavtalet flyttas den vem som än tar över bostaden man flyttar från. Sedan ska man även kontakta sitt nya elnätsbolag och göra en inflyttningsanmälan.

Man ska även se till att kontakta sin bredbandsleverantör och säga upp sitt avtal, många gånger avslutas detta i samband med flytten, men det är inte alltid fallet så det är bäst att höra sig för. På sajten Compricer kan man jämföra bredbandsleverantörer för sin nya bostad.

Slutligen bör man göra en adressändring genom Adressändring.se, det är det smidigaste sättet att se till att så många som möjligt snabbt får reda på ens nya adress.

För själva flytten kan man överväga att överlåta en hel del av jobbet till andra så behöver man inte stressa så mycket. Detta kan till att börja med vara att anlita en städfirma som ser till att det blir rent och fint för de som tar över bostaden, sedan kan man även använda sig av en flyttfirma som kan lättare frakta alla ens saker än man själv kan med ett släp eller två. Tänk bara på att flyttfirman inte är ansvariga för att något går sönder under flytten om de inte var de som även packade ned sakerna.