Dekorera väggarna inomhus – inredning som inte tar plats

Väggarna är perfekta när du vill experimentera med din inredning utan att det tar utrymme. Du kan leka med färg och material på ett helt annat sätt än du kan med möbler. Du kan inte byta möbler lika ofta som du kan måla om ett rum, det kostar på tok för mycket pengar. Så, vad du göra med väggarna för att skapa ett unikt intryck?

Tavlor i massor

Många av oss köper på tok för lite tavlor! Vi använder samma tavlor i årtionden istället för att byta ut dem och uppgradera vårt hem. Titta på utbudet som finns i dag, det kommer trender inom tavlor och posters precis som i modebranschen. Och köper du utan inramning, för du har redan ramar hemma, så kostar det inte mycket att förnya väggarna några gånger om året. Ta en titt online och se vad som är på tapet idag, så att säga! Du hittar även billiga tavelramar på loppisar, men det är så klart svårt att klå kvalitén som du får om du köper helt nytt tillsammans med bilden. En modern klassiker är att skapa en tavelvägg där du samlar ett flertal tavlor i olika storlekar och hänger dem nära varandra. Det kan vara effektfullt, speciellt på stora väggytor. Om du bara vill ha en tavla här och där ska du tänka på att inte sätta dem för högt upp. Det är lätt att göra misstaget och hänga dem för högt. Från golv till mitten av tavlan ska vara runt 145 centimeter, det är exempelvis standardhöjden när du besöker ett museum eller galleri.

Dina egna verk på väggen

Du kan också skapa egna tavlor genom att pressa blommor mellan två glas- eller akrylskivor. Välj gärna blommor och växter som är vackra även när de har torkat såsom ormbunkar eller smörblommor. Pressa blommorna och växterna under ett gäng böcker i ungefär 2 veckor och häng sedan upp. Rama in en bit tapet som du gillar, du kan beställa billiga eller gratis tapetprover på nätet som du kan rama in. Eller måla något själv. Lär dig exempelvis att måla landskapsbilder med Bob Ross. Hans videos finns på YouTube och är lätta att följa med.