Egna juldekorationer

Många av oss gillar att vara händiga och skapa saker och ting själva. Det ger oss mer valfrihet och vi kan ändra instruktionerna så de passar in i vårt eget hem. Juldekoren följer samma regler: vi gör hellre sakerna själv. 

Genom att kapa och klippa till grenar kan man skapa en stjärnmönster eller en rund ring att hänga på dörren. Vill man kan man stoppa in saker bland grenarna för att dekorera ännu mer.

Jutesnören är perfekta kring juletid. Det får oss att tänka tillbaka på julaftonar för hundra år sedan. Snurra runt kottar runt snöret och häng i granen. Man kan också toppa kottarna i röd färg för att få in julen lite extra.

Hittar man en lite större kotte kan man måla den grön med vita toppar. Klistra fast en liten stjärna längst ut på kotten och sätt den med den bredare delen nedåt och viola! Du har skapat en liten julgran att ställa i tomtelandet eller på barnens rum.

Torkade citron- och apelsinskivor är också vackra att hänga i granen och de sprider väldoft, även när de är torkade. I köket kan man istället hänga upp pepparkakor med vacker glasyr. Plantera också lite rosmarin för att sprida riktiga goda dofter.