Glasblock till badrummet

I en artikel i Vi i villa går det att läsa om fördelarna med att använda sig av glasblock, även kallat glasbetong. Glasblocken görs av två glashalvor som smälts ihop.

vägg byggd med glasblock

Om du till exempel har duschrummet intill sovrummet kan du göra en mer öppen planlösning när du använder dig av glasblock. Använder du dig av glasblock som avskiljare får du ett riktigt snyggt och speciellt resultat. För att underlätta finns de även färdigrundade om du behöver det för dina ändamål.

Köpa glasblock

Glasblock finns i flera olika prisklasser, kvaliteter och användningsområden. För bra kvalitet bör du räkna med åtminstone 1 800 kronor per kvadratmeter. Det lättaste är att inhandla dina glasblock på nätet. På Stonefactory.se hittar du både glasblock och alla tillbehör du kan behöva för monteringen av dem.

Fördelar med glasblock

Det finns många fördelar med glasblock. Du känner säkert igen dem från lite äldre hus då de användes som sidofönster vid ytterdörren. Då utnyttjade husbyggarna det faktum att glasbetongen släppte in väldigt mycket ljus, trots att de hindrar insyn. Det är en av fördelarna med att använda dem till badrummet.

Glasblocken är också lätta att rengöra, vilket ger dem en stor fördel jämfört med till exempel skrovlig marmor. Om du använder dem i badrummet brukar det räcka med att spraya på ett milt rengöringsmedel och sedan duscha av med duschslangen.

De är hållbara och går i princip inte att krossa, vilket nästan alltid är en fördel. De kräver inte heller något underhåll.

Få nackdelar

En av de få nackdelar som finns med glasbetong är att de tyvärr inte går att använda i bärande konstruktioner, om du inte har någon form av avlastning. Fördelen med att de är hållbara blir också en nackdel när du ska riva ner dem. Detta gäller i synnerhet när du har limmat dem.