Inred din hall

Är din hall styvmoderligt behandlad? Då delar du det med många andra familjer. Ofta prioriterar vi en mysig soffa, snygga matsalsmöbler eller för att inte tala om kök och badrum som inredningstidningarna turas om att ha som temanummer!

Nu är det ju så att dina gäster får det allra första intrycket av dit hem i hallen. Det är ju tråkigt om den ger ett oorganiserat, smutsigt och ogenomtänkt intryck. Men hallen är förstås inte heller i första hand tänkt för dina gäster utom i undantagsfall, hallen har ju ett väldigt högt funktionellt värde i ditt hem. Det är ju här man ska få med sig allt viktigt när man ger sig av och det är här som man ”dumpar” kläder, skor, väskor, nycklar, gympabagen och mycket mer när man kommer hem. När vi ska iväg är vi ofta stressade och det blir olidligt att alltid leta prylar när bussen strax ska gå eller mötet ska börja.

Bestäm dig för att din hall ska vara både snygg och funktionell! Men hur gör man då? Hallar är ju dessutom ofta begränsade i yta, kanske för smala och där är ofta dåligt med dagsljus. En lösning man ofta tar till, men som vi här inte rekommenderar, är det stora skåpet med skjutdörrar. Det tar massor av plats, och tenderar att snart bli fullt med saker som man aldrig kommer sig för att rensa ur. Arbeta i stället utifrån öppna lösningar och hallinredningskomponenter som hatthyllor, galgar, massor med krokar, skohyllor etc.

Börja med en liten studie i hur familjen fungerar när man går ut/kommer in. Bygg upp din hallinredning i ”stationer”. Här hänger man nycklar, här sätter man telefonen på laddning, sedan vill man kanske kunna sitta för att dra av stövlarna, posten kanske sorteras redan i hallen och så vidare. Rensa undan efter säsong – vinterjackorna behöver till exempel inte hänga i hallen i juli. Dessa och många andra användbara tips hittar du hos Hus och hem.