Inreda badrummet

Badrummet är det mest krävande rummet i ditt hem. Det ska vara praktiskt och funktionellt men det är också rummet som du oftast startar din dag i vilket gör att det är ett rum som du ska trivas i, vara personligt, gärna vackert och harmoniskt för att ge dig kraft inför hela dagen. 

Badrum

Badrummet är också det rum som har högsta standardkraven vid renovering. Kraven på ytmaterial, funktion och elsäkerhet är höga för att rummet är så utsatt för fukt, slitage och att det ska hålla i många år. Badrummet är också ofta det minsta rummet i hemmet och därför blir inredningen av det särskild viktigt. Det används dygnet runt och till en hel del olika saker. Att duscha, göra sig i ordning, daglig hygien, hårfix och många har även tvättmaskin och torktumlare i sitt badrum och därför blir det också förvaring av smutstvätten och ett rum där den rena tvätten ska hanteras.

För att inreda ditt badrum kan du börja med att planera ytan av rummet. Vad vill du ha plats för och vad kommer att kunna få plats? Hur mycket förvaring behöver du beroende på hur många ni är i familjen? Är det dusch eller badkar i rummet redan och ska handdukarna förvaras där eller kan de förvaras någon annanstans? På nätet går det att finna en del smarta planeringsverktyg som kan hjälpa dig att planera ditt badrum.

Vilken stil det är på badrummets redan lagda golv, väggar och redan befintliga möbler gör att du bör fundera över vilken stil du vill ha på övriga möbler. Vissa möbler kanske du vill byta ut för att passa den stilen du önskar få till. Du kan även ganska enkelt ändra stilen på rummet genom att kanske byta ut den installerade duschkabinen mot väggfasta glasdörrar eller platsbygga en glasblocksvägg som avskiljare. Eller så kanske du vill byta ut badkaret mot en dusch eller en annan stil på badkaret.

Eftersom ett badrum inte renoveras så ofta så väljer man oftast ganska neutrala färger på väggar och golv vilket gör att det är lättare att variera sig med textil i olika mönster och färger. Man kan också enkelt byta beslag på möblerna och inreda även ett badrum med inredningsdetaljer såsom tavlor, ljuslyktor och blommor allt efter trender och personlig smak.