Inreda ett vardagsrum

Att flytta in i ett nytt boende och få ordning och stil på möbler och inredning är inte alltid så lätt. Att komma till helt tomma och avskalade rum och få ihop det till ett personligt och ombonat hem. Var ska man börja och ur ska man tänka? Vi har här tänkt börja med att ge lite tips i hur man inreder sitt vardagsrum.

interiorDet som är bra att tänka på är vilka accentfärger man vill använda sig av, samt vilka färger som utgör basen i vardagsrummet. För att skapa harmoni och balans är det bra att välja 2 till tre basfärger samt 1 till 2 accentfärger. Blir det fler än dessa är det lätt att det känns oroligt och rörigt. Ett exempel är att ha vitt och grått som grundfärger och välja till grönt som en accentfärg. Grundfärgerna hittar man oftast på väggar,tak, golv och möbler, medan accentfärgerna kan användas på textilier och inredningsdetaljer.

När man valt färger kan börja tänka på vilka möbler man vill ha. Är vardagsrummet stort så man tänkt ha både en soffgrupp samt ett matbord, eller är rummet litet så det bara får plats ett par fåtöljer och en tv? Vanligaste möblerna man brukar ha i ett vardagsrum en soffa med tillhörande soffbord, en TV -bänk samt eventuellt någon skänk eller byrå för förvaring. För att få inspiration och tips på vilka möbler man ska välja finns många olika bra siter att besöka, bland annat IKEA, Styleroom.se och hemtrender.com.

När väl möblerna är på plats är det inredningsdetaljerna man måste lägga till. Här ingår allt från textilier, prydnads saker  elektronik och belysning. Det är dessa detaljer som verkligen kommer att rama in ditt rum och ge det det lilla extra så det känns personligt och ombonat. Ett bra tips för ditt vardagsrum är att försöka dölja alla kablar och elektronik från din tv, boxer ,stereo och eventuella lampor.  Dessa är inget man vill ska ligga synligt på golvet, både för att det inte ser snyggt ut men också för att det är en stor snubbel risk. Sedan kan det vara bra att se över vilka kablar du har, om det fattas någon eller om du kan sammankoppla för att slippa onödiga kablar. På bland annat http://kabelbutiken.com hittar du allt du behöver till din elektronik. Några bra siter att hitta fina inredningdetaljer på är bland annat country by mail, inreda.com och rum21.se.