Lys upp vintermörkret

Även om vi passerat förbi den mörkaste tiden på året har vi fortfarande många sollösa timmar här i Sverige, och de blir ju bara fler ju längre norrut man råkar befinna sig. Av denna anledning bör man verkligen ta sig en extra titt på just belysningen under vintern och se om det finns brister på ett eller annat håll.

Då belysningen blir så mycket viktigare på vintern är det många som gillar att påminna oss om allt det fantastiska lampor kan göra för oss. Bland annat har butiken A-Ljus kört igång en kampanj med just denna fokus.

Allmänbelysningen är det man huvudsakligen bör ta sig en närmare titt på. Dagtid medan man fortfarande har solljus som tar sig in i hemmet är man inte så beroende av lampor. Men så fort solen går ned är det ju viktigt att vi kan lysa upp alla våra rum tillräckligt för att de ska kunna användas på rätt sätt. Allmänbelysningen är också viktigt för att kunna städa ordentligt, och när solen ofta gått ned då de flesta av oss kommer hem från jobbet behöver man ju klart och tydligt tillräcklig belysning i varje rum.

Ett sätt att kontrollera detta är att använda sig av en ficklampa och se om man märker mer damm och smuts på ytor med denna än allmänbelysningen. Så länge det är en märkbar skillnad har man anledning att förbättra allmänbelysningen något. Detta betyder nu inte att man behöver sätta in fler taklampor, faktum är att allmänbelysningen lika gärna kan skapas av andra lampor också, men det kan ju även räcka med att se över vilka typer av lampor man använder och kanske byta ut mot något med en bättre sken.