Måla eller tapetsera?

När man vill förändra ett rum kan det oftast vara väldigt effektfullt att börja med väggarna. Bara en liten förändring i vilken färg som dominerar eller att introducera ett mönster kan lätt sätta grunden för den stil man eftersträvar. Men då kan valet ofta stå mellan att tapetsera eller måla väggarna. Och det är inte alltid ett enkelt val.Ett sätt att fatta beslutet är att fråga en målare vad de tycker. Alternativt besöka deras sajt och se om de har några tips om hur man går till väga.

För- och nackdelar med att måla

Den mest självklara fördelen med att måla väggarna är att man kan välja vilken kulör man än önskar. Med målarfärg behöver man inte hålla på med tapetklister eller hålla på att mönstermatcha våderna.Nackdelar med att måla börjar med att förarbetet är otroligt viktigt då väggen måste vara helt slät. Alla ojämnheter kommer att synas extra tydligt om man bara målar över dem. Det kan också ta längre tid att bli färdigt beroende på hur många varv man behöver måla.

För- och nackdelar med att tapetsera

En fördel med tapeter är att man kan hitta mängder med intressanta mönster och bilder på tapeter som verkligen kan sätta en unik stil på rummet. Man får också chansen att göra en intressant fondvägg utan att behöva spendera lång tid att måla den själv.Arbetet är som ovan nämnt något som många ser som en tydlig nackdel dock. Att applicera klistret och få upp tapeterna utan krångel är inte det lättaste utmaningen, speciellt inte om man aldrig satt upp tapeter förr eller måste göra det helt själv. Och att matcha mönster kan också vara ett problem om man inte är försiktig.