Misstag att unvika när man inreder

I denna artikeln från Skönahem finns det många bra tips om vad man bör undvika då man inreder sitt hem. Vi tänkte gå igenom några av dom viktigaste och förhoppningsvis ge lite extra insikt.

Färgval

färgprover för rumFärg är bland det första på man behöver tänka på när man börjar utveckla ett rums look. Om man inte har en klar bild för sig innan med vilka färger som får vara i rummet och hur dom fungerar med varandra blir det lätt rörigt och tröttsamt. Om man inte är helt hundra på färgvalet till rummet kan det vara bra att ta inspiration från andra väldesignade rum eller välja ut en möbel eller attiralj som sedan resten av rummets färger får basera sig på. På detta sättet har man en klar färgkarta över färger man vet att man tycker passar bra ihop.

Passande möbler

Storleken har betydelse när man inreder ett rum. Ett stort rum kan mer än gärna ha massiva möbler som fyller upp allt tomrum och ger tyngd till designen. I ett mindre rum behövs nättare möbler av både praktiska och designmässiga skäl. Med mindre möbler kan du mer effektivt utnyttja rummets yta och ge en rymlig känsla. När du är ute och köper möbler är det viktigt att du väljer ett ställe med bra urval av möbler i olika format så att du hittar det som passar just ditt rum.

Belysning

Belysning är inte något som får glömmas. Du må ha välvalda möbler och otroliga färgval men vad gör det om det inte syns på ett bra sätt. Om belysningen är för platt finns det inte något fokus och i värsta fall kan det göra att ett upplyst vitt tak är det som tar den mesta av uppmärksamheten då man kommer in i rummet. Motsatsen är inte heller bra , om man bara använder väldigt riktade spottar kan vissa delar av rummet istället bli för mörka och svåra att navigera, mycket av rymden som rummet erbjuder kan gå förlorat. Det gäller självklart att hitta en balans, som inte är för tråkig eller opraktisk.

Gardiner

Gardinval och placering handlar i grunden om samma sak som belysningen. Placera inte gardinerna för långt ner över fönstret så att rummet blir för mörkt. Om det är ett vardagsrum med en TV du vill kunna skymma kan det istället vara bättre att komplettera med en mörkläggningsgardin som kan sänkas ner då det behövs.