Mysig inredning

Vad gör ett rum mysigt? Är det fyra kuddar som dekorerar en soffa och en braskamin? Är det en katt som spinner? Vi har försökt att sammanställa en kort lista på vad man bör tänka på när man skapar ett mysigt hem. Som med det mesta inom design är smak subjektivt men det skadar aldrig med lite inspiration.

Kuddar – hög mysfaktor

Kuddar, pläd och gosedjur på din soffa ger ditt rum en hög mysfaktor med en gång. Det är en klassiker och en cliché som man till och med har skrivit böcker om. Du kan läsa en recension om en riktigt bra bok om ämnet som heter ”Mysigt i soffan” i den underbara Annika Rådlunds blogg. Kuddar gör ditt rum mysigt, men inte nog med det. Har du flera olika kudduppsättningar kan du snabbt byta stämningen i ditt rum genom att helt enkelt byta ut kuddar.

Ljuskällor gör skillnad

Rätt belysning gör ett rum mysigt per se. Kanske har ni sett filmen ”Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta”? Då kommer ni säkert ihåg hur mysigt Ryan Gosling och Rachel McAdams hade i det gamla tomma huset. Allt tack vare belysning med levande ljus. Genom att tänka extra noga på ljuskällor gör man stor skillnad. Braskamin är en elegant lösning – det är både en ljuskälla och en fin accessoar som gör rummet mysigare både visuellt och audiellt.

Små mystips

Det är de små nyanser som oftast inte ens märks vid första anblicken som avgör hur mysigt man upplever att ett rum är. Ett mystips är därför små ändringar i textilier som pryder rummet. Utvärdera vad för slags textilier du har i rummet och byt ut dem du inte tycker är tillräckligt mysiga mot något fluffigt. Ett annat mystips är att använda mjuka kulörter på inredningen – se till att även små inredningsaccessoarer är i mysfärger som dimrosa och dimblå.