Problem med avloppet hemma – Åtgärda snarast

Avloppet är en av de saker vi tar för givet i hemmet. Det ska bara fungera, eller hur? Du får panik när toaletten vägrar spola och duschen svämmar över. I sådana situationer är det inte lätt att veta vad som behöver göras. Det är också en sak du tar det för givet vilket gör det ännu mer irriterande när det inte går. Som tur är finns det lösningar på problemet.

Det finns hjälp att få

Ibland är det så enkelt att du ser orsaken till stoppet. Hårtussar i golvbrunnen eller sånt som inte ska vara i toaletten, till exempel tamponger, bomullspinnar eller kondomer. Då får du glatt ta tag i det äckliga och lösa problemet själv.

Men när stoppet är långt ner i röret, så behöver du hjälp av proffs. Bara klicka dig vidare online för att få kontakt med räddaren i nöden. Din rörmokare kommer och inspekterar röret och lossar stoppet på ett kick.

Förebygg problemen

Även om du inte har stopp just nu, så kan det vara bra att ha stoppet i bakhuvudet. Avloppsrör håller sig rena genom att vatten rinner genom dem. Så ett enkelt sätt för dig att förebygga problem är att spola varmvatten med jämna mellanrum.