Rent utan ansträngning

Det finns många som känner att det finns bättre saker att göra än att städa hemmet. Då är det lätt att låta städningen hamna långt ner på prioriteringslistan.

Den största fördelen med att anlita städhjälp är självklart att det är smidigt när någon annan gör jobbet. Det är en bra idé att kolla upp olika företag för att vara säker på att de du anlitar är seriösa.

Städning

Ett exempel på ett pålitligt städföretag är Assista. Hos dem får du alltid samma personer som städar och de är mycket noggranna. Du kan också vara säker på att de vet vad de gör då de måste ha goda referenser för att bli anställda. Känns det ändå lite osäkert? Du får en kvittens på din nyckel som märks med en polisbricka och din städare undertecknar ett kontrakt. Det upprättas också ett sekretessavtal för att du ska känna dig säker på att inga uppgifter om ditt hem kommer ut.

Fördelar med att anlita städhjälp

Som antyddes i början kanske du hellre gör något annat än städar? Ofta är vardagen hektisk med jobb, barn, matlagning och andra måsten. Att anlita städhjälp underlättar ditt liv och ger dig mer tid att njuta.

Städhjälp är inte längre bara något som höginkomsttagare ska ha råd till. Detta tack vare RUT-avdraget. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och innebär att du får dra av halva arbetskostnaden, men maximalt 50 000 kr. En ökad konkurrens har också medfört bättre priser. Men förutom priset så är kanske det viktigaste att du slipper den tråkiga städningen och får tid till annat.

Dessutom spelar det ingen roll hur duktig du är på att städa. Professionella städare med rätt maskiner och produkter gör ett bättre jobb. För att få ut mesta möjliga av tiden du betalar för kan du plocka undan saker i förväg och meddela städfirman om det är något du vill att de fokuserar extra på.