Restaurangmöbler

Inredningen i en restaurang är väldigt viktig. Denna detalj kan vara avgörande för om en kund går in i eller går förbi din restaurang. Därför bör det som syns från fönster och dörr vara inbjudande och gärna unikt. Möblerna i en restaurang bör avspegla restaurangens identitet. Det fungerar inte om man serverar förstklassig mat på möbler som passar en skolmatsal. Det bästa är om man kan få själva matupplevelsen att bli lite extra speciellt på grund av snygga och unika restaurangmöbler.

Val av design och färg

Utgå gärna ifrån en eller två saker som du tycker avspeglar din idé om just din restaurang. Det kan vara vad som helst; en färg eller en stol eller en sten eller en läcker tapet etc. Använd dig sedan av dessa saker när du planerar alla detaljer i inredningen. Då kommer allt att höra ihop och inredningen kommer inte att spreta åt olika håll. Välj färg beroende på vilken känsla du vill att matgästerna ska få. Ska det vara ljust och hippt eller mörkt och lugnt? Designen på bord, stolar, lampor, bardisk är viktig. Välj gärna att någon av dessa är extra unik, så att den möbeln i sig kan bli ett samtalsämne under måltiden.

Nytt eller gammalt?

Tänk igenom riktigt vilken stil du vill ha på dina restaurangmöbler. Ska det vara nytt och i ny unik design eller lite slitet och gammalt som shabby chick stilen, eller lite mera lantligt? När du vet vilken stil du ska ha på möblerna då vet du även om du ska satsa på att köpa nytt eller försöka hitta gamla fina möbler. Det går att special designa och köpa helt unika  restaurangmöbler. Ett tips på var är: www.azdesign.se ett företag på internet där du med hjälp av experter kan designa och producera helt unika möbler. För att söka begagnade möbler kan man till exempel leta på loppis, second hand och www.blocket.se.

Hygien och skötsel

Eftersom det är en restaurang måste man även tänka på hygien och skötsel. Alla möbler i en restaurang ska kunna tvättas regelbundet och hållas fräscha  Naturligtvis kommer det att spillas både dryck och mat på bord, stolar och golv dagligen och då är det viktigt att möblerna inte går sönder av en tvätt.