Skapa en mysig känsla i trädgården

Det är inte bara blommor och träd som skapar en bra stämning utomhus. Har du bara växter i din trädgård kan den lätt uppfattas som tom och tråkig. Därför är det bra att välja möbler, dekoration och belysning som får din tomt kännas extra personlig och inbjudande.

Inred med ljus

Bra ljuskällor är lika viktigt ute som inne. Det menar inredare, stylist och programledare Malin Persson. Till tidningen Elle säger hon att hon tänker på samma sätt när hon inreder en trädgård som när hon inreder inomhus. Malin väljer helst utomhusbelysning som går att dimma.

Ett annat bra knep om man får tro tidningen Sköna Hem, är att satsa på ett par strategiskt utplacerade avlastningsbord eftersom det ger en inredd känsla till trädgården. Ett litet bord eller en vagn blir en perfekt avställningsytan för glas och muggar. Vill du hitta personliga trädgårdsmöbler och dekorationer kan du till exempel kika in på CDON för tips och inspiration.

Bjud in naturen

Skapa gärna en livfull trädgård genom att bjuda in småkryp och fåglar. Väldoftande blommor ger en vacker miljö för oss människor men även fjärilar och bin mår bra av blomsterprakten. På så sätt bidrar du också till att skydda hotade arter. Satsa på ett gulligt bihotell eller vacker fågelmatare