Snygg inredning med syfte

Hur många gånger har man inte sett folk fylla sina hem med saker som, medan de helt klart kan kallas snygga, tar upp värdefull yta och fyller liten till ingen funktion alls? Många av oss är nog skyldiga till detta själva också en eller ett par gånger. Men så länge man inte har mer utrymme än man har någon aning om vad man ska göra av finns det ett klart värde i att ha snygga saker som även fyller tydliga funktioner och syften.

Ett klassiskt exempel på detta är en kamin. Det finns absolut folk som kan köpa en gammal gjutjärnskamin utan någon tanke om att använda den. De vill bara ha den för att det hjälper till att sätta tonen för inredningen eller för den enkla anledningen att den ser snygg ut. Och medan det inte är något fel på detta, var och en får naturligtvis bestämma själv hur de vill inreda sitt hem, kan man nog även göra argumentet att en modern sådan inte bara är snygg utan kan även fylla en riktigt bra funktion i ett hem.

För maximal användande av en yta kan man även titta på möbler som fyller mer än en funktion. Detta kan vara så enkelt som en bäddsoffa till en säng med lådor under istället för bara tomrum, en pall som har förvaringsmöjligheter under sitsen, bord som kan fällas upp eller ned mot väggen eller en trapp där varje trappsteg även är en låda man kan dra ut. Dessa typer av möbler centrar ofta kring ökad möjlighet för förvaringsutrymme, men många designers har tacklad en rad intressanta problem på detta sätt. Se ännu fler roliga exempel här