Snygga väggar

Ha snyggt och tjusigt hemma är något som nog alla är intresserade av. En av de delar i ett hem som har stor betydelse för hela hemmets atmosfär är väggarna, hur de ser ut och vad som finns på dessa. Här kommer en liten guide samt några råd och tips på hur man kan tänka kring väggarna i hemmet.

En fråga man bör ställa sig innan man börjar gå loss på väggarna i sitt hem är vilken stil man vill ha på sitt hem. Vill man ha en enhetlig stil som är genomgående för hela hemmet eller vill man låta varje rum ha sin egen stil. Oavsett vilket av dessa alternativ man väljer så har väggarna en stor betydelse för hur allting kommer att se ut.

Vad gäller färger så kan man säga att mjuka färger som vitt, beige, ljusblått och liknande ger ett ganska lugnt och behagligt intryck medan färger som svart, gult eller rött är för den som vill ta ut svängarna aningen mer.

Ett bra tips för den som verkligen vill sticka ut kan vara att låta en eller flera väggar utgöra en så kallad fondvägg, vilket innebär att man låter en hel vägg ha ett väldigt distinkt mönster eller ett helt motiv. Är man konstnärligt lagd går det givetvis att själv måla ett motiv som man tycker är snyggt. Ett bra tips kan vara att köpa en vit tapet och sedan gå loss. Ifall det inte blir så som man trodde är det bara att ta ner den igen.

Ett annat alternativ är givetvis att låta väggarna prydas av diverse olika tavlor. Här är möjligheterna oändliga. Dock är det alltid snyggt om tavlorna går i samma stil.