Undvik några av de vanligaste inredningsmissarna

När man inreder ett rum är det lätt hänt att man råkar ut för en eller annan vanlig inredningsmiss. Speciellt när man inreder ett rum från grunden. Men med några snabba tips kan man lätt bli mer medveten om vilka misstag man riskerar att göra.

Köpa allt från samma butik

IKEA har absolut sina fördelar, det kan man inte förneka. Och det är så lätt hänt att köpa allt eller nästan allt för ett rum där. Problemet med detta är att rummet kan kännas väldigt massproducerat och inte få så mycket karaktär. Leta gärna upp butiker som satsar på lite mer unika objekt för att ge rummet en mer personlig look.

Nästan allt i rummet är matchat

Många gånger är det enklare att ha en viss fokus i ett rums inredning. Men det kan också leda till att man går lite för långt. Detta är något man delvist undviker när man handlar i olika butiker. Men risken finns fortfarande kvar i avseendet att man matchar för mycket vad gäller färg och mönster. Ett enkelt tips för att undvika detta är att leta upp färger som passar bra tillsammans och inte bara hålla sig till en och samma färg. Att våga blanda mer kan betyda lite mer tid innan man får något man är riktigt nöjd med, men resultatet kommer också bli bättre.

Ljussättning brister på ett eller annat sätt

Rekommendationen för ett vanligt rum är att ha mellan 5-10 ljuspunkter. Och det är många rum som inte uppfyller detta. Rummet blir så klart inte obrukbart när man inte har tillräckligt. Men det kommer inte nå sin fulla potential heller. Genom att sätta upp fler ljuspunkter gör man belysningen mer flexibel och gör det enklare att anpassa rummet efter flera olika aktiviteter.