Uppdatera barnrummet

Efter ett par år så kanske det inte uppskattas med dinosaurier på väggarna utan man vill ha något som mer passar den ålder man är i. Med jämna mellanrum så är det läge att uppdatera rummet för de yngre i familjen och få det mer passande för den ålder som barnet är i. Tiden kanske är förbi då man vill ha det på ett speciellt sätt och man blir mer medveten om hur man vill ha det i sitt rum.

Välja tapeter

Det kanske är så att ni en gång i tiden målade med schabloner i rummet och nu så vill barnet i fråga har någon form av tapet som är mer anpassat den ålder man befinner sig i. Låt gärna barnen vara med att välja ut något passande till rummet. Ni som förälder har ju naturligtvis det slutgiltiga beslutet att ta då det är ni som ska betala för den renovering som sker i barnens rum. Men det kan ändå vara skoj för barnen att vara delaktig i det som ska bli deras rum.

Påbörja renoveringen

Det kanske är roligaste att få vara med och riva ner de gamla tapeterna eller annat som ska göras i rummet. Det är en hel del förberedelser innan man börjar återställa rummet till hur man vill ha det. Om det bara är frågan om att tapetsera om så kan alla möbler ställas i mitten av rummet. Ska det däremot målas tak så kan dessa täckas med plast. Är det golvbyte också så kan det vara lika bra att bära ut allt. Ett rum ka gå relativt att fixa till och en helg kan räcka till att både måla och tapetsera.