Vackra och unika hotellrum

En hotellupplevelse kan starkt skilja sig från en annan. Många väljer konventionella hotell med en traditionell affärsidé. Stora hotellkedjor som ser så gott om likadana ut oavsett i vilken stad du väljer att övernatta.

Eftersom att resa till mycket handlar om nya upplevelser och spännande möten kan du istället välja ett lite mer unikt hotell. Det finns nämligen gott om dessa i just Sverige.

Hotell

Fjällnäs – riktig vildmarkslyx

Fjällnäs är ett lyxigt fjällhotell som ligger i orten med samma namn. Det är ett hotell som tagit vara på sin närhet till naturen. Fjällnäs är nämligen Sveriges äldsta fjällhotell vilket är något som märks. De vet verkligen hur man bedriver hotellverksamhet och även hur de på bästa sätt kan framhäva det som gör just deras hotell unikt. Hotellet andas verkligen klassisk svensk fjälldesign vilket helt klart ger en speciell känsla. På så sätt känns hotellet enkelt samtidigt som det är väldigt fint och därmed också ger ett lyxigt intryck. Här hittar du spaet Mii Gullo som är samiska för ”hur mår du” och ger en unik upplevelse. Om du tycker om fjällen, samisk kultur och hög hotellstandard är Fjällnäs något för dig.

ABC Strandhotell

ABC Strandhotell är ett annat bra exempel på ett hotell som skiljer sig från de stora hotellkedjorna. Där de stora hotellkedjornas rum ofta känns opersonliga kan istället ABC Strandhotell erbjuda dig en annan upplevelse. Hotellet har ett bra läge i Örnsköldsvik, alldeles i centrum och med närhet till strandpromenaden och Fjällräven Center. Rummen är inredda i klassisk svensk stil med vita fräscha tapeter. Generellt finns det också väldigt mycket trä i rummen vilket ger ett naturligt intryck. I rummen hittar du också tv-apparater vilket gör att du kan ta det lugnt i sängen en stund efter en hektisk dag fylld av nya intryck och upplevelser i Örnsköldsvik.

Mundella kurs- och retreatgård Eco Living

På det här unika hotellet är det avslappning som står i fokus. På Mundekulla är det enkelt att glömma all stress som finns där hemma och helt enkelt bara slappna av. Hotellet ligger cirka 10 minuter med bil från vackra Emmaboda. Förutom den avslappnade stämningen kring anläggningen är det rummen som verkligen är unika. Rummen är skapade ur gamla arbetarbaracker. De har verkligen lyckats med restaureringen och att göra ett speciellt svenskt designarbete. Utifrån ser det modernt ut medan det inne i rummen är det traditionell svensk design fylld med hantverk som gäller.